Compressed Air System and Compressor Types

Sistem Udara Komprèsi lan Jinis Kompresor

Sistem Udhara sing Dikompres

Sistem udara sing dikompresi kalebu sisih pasokan, sing kalebu kompresor lan perawatan udara, lan sisi permintaan, sing kalebu sistem distribusi lan panyimpenan lan peralatan panggunaan pungkasan. Sisih pasokan sing dikelola kanthi bener bakal ngasilake hawa sing resik, garing, stabil kanthi tekanan sing cocog kanthi cara sing andal lan efektif biaya. Gambar ing ngisor iki nuduhake sampeyan siji sistem udara khas sing dikompres.

1

Jinis Kompresor

Ana macem-macem jinis kompresor ing pasar, saben nggunakake teknologi sing beda kanggo ngasilake udara. Ing ngisor iki katrangan babagan kompresor sing umume digunakake ing industri.

1. Kompresor timbal balik

Kompresor timbal balik bisa digunakake kanthi tumindak piston ing silinder. Tekanan bisa dikembangake ing siji utawa loro-lorone piston. Kanggo udhara kompresi volume gedhe, biasane sing paling larang kanggo tuku lan dipasang, lan mbutuhake pangopènan sing luwih gedhe, bisa uga luwih murah kanthi kapasitas cilik. Amarga ukuran lan geter sing disebabake, mbutuhake dhasar sing gedhe lan bisa uga ora cocog yen emisi swara dadi masalah. Nanging, energi kasebut paling hemat energi, kalebu kebak lan bagean akeh.

2. Kompresor sekrup (utawa rotary)

Kompresor sekrup (utawa rotary) nggunakake rong sekrup heliks meshing, puteran ing arah sing ngelawan kanggo ngompres hawa. Kompresor iki biasane regane paling murah, kanggo udhara kompresi volume akeh. Kanggo mesthekake efisiensi maksimum kompresor sekrup, ukuran kompresor kudu bener lan aplikasi sistem kontrol internal lan eksternal kanggo kondisi beban bagean. Output variabel lan drive kacepetan variabel biasane kasedhiya saka akeh supplier. Gambar ing ngisor iki nuduhake struktur kompresor sekrup.

2

Wektu kiriman: Mei-13-2021