Application of Compressed Air

Aplikasi Udara Dikompres

Fasilitas industri nggunakake udara sing dikompres kanggo akeh operasi. Meh kabeh fasilitas industri paling ora duwe rong kompresor, lan ing tanduran ukuran medium bisa uga atusan macem-macem panggunaan udara kompres.

Panggunaan kalebu alat pneumatik sing kuat, peralatan kemasan lan otomatisasi, lan konveyor. Alat pneumatik cenderung luwih cilik, luwih entheng, lan luwih bisa maneuver tinimbang alat sing didhukung motor listrik. Dheweke uga ngasilake tenaga sing lancar lan ora rusak amarga kakehan. Piranti listrik nganggo udhara nduweni kemampuan kanggo kacepetan lan kontrol torsi sing beda-beda, lan bisa nggayuh kacepetan lan torsi sing dikarepake kanthi cepet. Kajaba iku, dheweke asring dipilih amarga alasan keamanan amarga ora ngasilake busi lan kurang panas. Sanajan duwe kaluwihan akeh, alat pneumatik umume luwih hemat energi tinimbang alat listrik. Akeh industri manufaktur uga nggunakake udara lan gas sing dikompresi kanggo operasi pembakaran lan proses kayata oksidasi, fraksi, cryogenics, pendinginan, filtrasi, dehidrasi, lan aerasi. Tabel 1.1 nyathet sawetara industri manufaktur utama lan alat, ngirim, lan proses operasi sing mbutuhake hawa kompresi. Kanggo sawetara aplikasi kasebut, sumber daya liyane bisa uga luwih larang regane (deleng lembar kasunyatan kanthi irah-irahan Keuntungan Kompresi sing Ora Cocog ing Bagean 2).

Udara sing dikompres uga duwe peran penting ing akeh sektor non-manufaktur, kalebu industri transportasi, konstruksi, pertambangan, pertanian, rekreasi, lan layanan. Contone sawetara aplikasi kasebut ditampilake ing Tabel 1.2.

Tabel 1.1 Sektor Industri Migunakake Udara Kompres

Tuladha Industri Nggunakake Udara Dikompres
Klambi Ngirim, clamping, powering alat, kontrol lan aktuator, peralatan otomatis
Alat Otomotif daya, stamping, kontrol lan aktuator, mbentuk, ngirim
Bahan kimia Ngirim, ngontrol lan aktuator
Panganan Dehidrasi, pembotolan, kontrol lan aktuator, ngirim, nyemprot lapisan, reresik, pengepakan vakum
Mebel Daya piston udara, nguatake alat, clamping, nyemprot, kontrol lan aktuator
Manufaktur Umum Clamping, stamping, powering tool lan reresik, kontrol lan aktuator
Kayu lan Kayu Sawing, angkat, clamping, perawatan tekanan, kontrol lan aktuator
Pabrik Logam Powering stasiun Assembly, powering tool, kontrol lan aktuator, cetakan injeksi, penyemprotan
Minyak bumi Proses kompresi gas, kontrol lan aktuator
Logam Utama Peleburan vakum, kontrol lan aktuator, angkat
Pulp lan Kertas Ngirim, ngontrol lan aktuator
Karet lan Plastik Powering alat, clamping, kontrol lan aktuator, mbentuk, cetakan pencet, cetakan injeksi
Watu, lempung, lan Kaca Nyedhiyakake, campuran, campuran, kontrol lan aktuator, nyebul lan nyetak kaca, adhem
Tekstil Nggawe cairan, clamping, ngirim, peralatan otomatis, kontrol lan aktuator, tenun jet tenun, puteran, tekstur

Tabel 1.2 Sektor Non-Pabrikan Nggunakake Udara Kompres

 
Pertanian Peralatan pertanian, penanganan bahan, nyemprotake palawija, mesin susu
Mining Piranti pneumatik, angkat, pompa, kontrol lan aktuator
Generasi Daya Miwiti turbin gas, kontrol otomatis, kontrol emisi
Rekreasi Taman hiburan - rem udara
  Kursus golf - sistem seeding, fertilizing, sprinkler
  Hotel - lift, pembuangan limbah
  Resor ski - nggawe salju
  Bioskop - reresik proyektor
  Eksplorasi ing jero banyu - tank udara
Industri Layanan Alat pneumatik, angkat, sistem rem udara, mesin penekan sandhangan, sistem ambegan rumah sakit,
Transportasi kontrol iklim
Air limbah Piranti pneumatik, angkat, sistem rem udara
Pangobatan Filter vakum, ngirim

Wektu kiriman: Jun-03-2019